1 kg middelgrote champignons
1 preiwit
1 venkelknol'); $ingredients2 = ('2 teentjes knoflook
4 blaadjes basilicum
1 geutje olijfolie
Zout '); $fichier = ('Consomme_van_Champignons_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Bedek 1 handvol gedroogde eekhoorntjesbrood met warm water in een kommetje, ongeveer een halve liter water, laat liefst gedurende 12 uur op kamertemperatuur weken (bij tijdsgebrek een minimum 2 tot 3h00) om goed te bevochtigen.

1 kg champignons van het uiteinde met aarde ontdoen en zorgvuldig wassen, daarna 4 snijden.
1 preiwit schoon maken en fijn vernipperen.
1 venkel schoon maken en grove stukken snijden.
Schil 2 teentjes knoflook, splits in 2, haal de groene kiem er uit.

Verhit 1 geutje olijfolie in een steelpan, doe het preiwit zonder kleuren slinken, met een houten spatel goed mengen.
Voeg er dan lookteentjes en champignons bij, laat koken tot dat het water uit de groenten volledig verdampt is, roerbak regelmatig gedurende 10 tot 15 minuten, laat ze lichtjes kleuren.

Op het einde van het koken matig zouten, ingeweekte eekhoorntjesbrood bijvoegen en terug aan een kook brengen, voeg een halve liter water toe en breng aan het simmeren, regelmatig het schuim wegnemen, en een uurtje laten.

Eenmaal het koken klaar, de bouillon 10 tot 15 minuten laten rusten en daarop filteren. '); $suggestions = ('Maak 4 kopjes klaar: Leg een geplet basilicumblad in elk kopje, giet er het warme champignonsconsommé op.

Serveer onmiddellijk.'); $keywords = ('Consomme,Consomme van Champignons recept,Champignons,recept,Serge,Vieira '); $comment = ('Een origineel voorgerecht van de Franse keukenchef Serge Vieira '); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>