De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Omgedraaide,Omgedraaide ananastaart,ananastaart,recept

Omgedraaide ananastaart

Bron: Julian
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: gebak , recept nagerechten desserts

 
Omgedraaide ananastaart

Een typisch Amerikaanse recept met ananas en karamellen. Niets te maken met de taart van de zusters Tatin, uitgenomen dat deze ook omgedraaid wordt...  

Ingrediënten:

 

2 kopjes tarwemeel
1 1/2 theelepel rijsmiddel
1/2 theelepel zout
350g boterkaramellen
3/4 kopje boter
2 blikjes van 250g ananas
3/4 kopje ananassap uit de blikjes
8 kersen op Maraskijn
1 kopje suiker
2 eieren

 

Bereiding:

 

De droge ingrediŽnten mengen en opzij bewaren.
In een pan van 25 cm, 1 kopje boterkaramellen met 1/4 kopje van de boter samen mengen en een zacht vuurtje langzaam doen smelten.
Flink doorroeren om goed vloeibaar te maken. Van het vuur wegnemen.
De ananas en de kersen in een taartenvorm plaatsen.
In een kommetje suiker, eieren en de overblijvende boter opkloppen om een als room uitziende bereiding te bekomen.
Opeenvolgend het meelmengsel en het ananassap erbij inmengen. De overblijvende karamellen er bij doen.
OP de ananas gieten.
Gedurende 35 - 40 minuten in de voorverwarmde oven plaatsen (180įC).


Suggestie:

Zodra klaar op de dienstschotel omdraaien.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Omgedraaide,Omgedraaide ananastaart,ananastaart,recept

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 11 andere recepten voor gebak | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 3024 maal op het scherm sinds 10 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google