De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Groenten,sumak,vinaigrette,mozzarella,recept

Groenten met sumak vinaigrette met mozzarella

Bron: Christophe Cussac
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: groenten , recept voorgerecht

 
Groenten met sumak vinaigrette met mozzarella recept

Een voorgerecht van de keukenchef Christophe Cussac op France 3 voorgesteld.  

Ingrediënten:

 

2 bolletjes mozzarella
1 kleine courgettes
2 middelgrote tomaten
1 teentje look
2 tuiljes basilicum
2 theelepels zwarte olijvenpuree
2 dunne sneetjes stokbrood
2 eetlepels parmezaankaas
6 reepjes parmezaankaas
2 snufjes sumakpoeder
1 theelepel Xeresazijn
1 theelepel balsamische azijn
1 dl + 2eetlepels olijfolie
fijn zout, fleur de sel en peper van de molen

 

Bereiding:

 

1 courgette wassen, afdrogen. 2 dunne reepjes in de lengterichting snijden met een "mandoline".De rest in dunne plakjes snijden van ongeveer 1/2 cm dik, lichtjes schuin.
2 middelgrote tomaten schillen, in 4 partjes snijden en van zaden ontdoen. De tomatenpartjes in 2 snijden in de lengterichting. 2 bolletjes Mozzarella in 2 snijden en elke helft in 3.
De courgetteschijfjes samen met de stukken tomaat en mozarella in een slakom plaatsen.
Een vinaigrette klaarmaken:
In een kleine kom wat zout, peper van de molen met een theelepel Xeresazijn, een theelepel balsamische azijn en 2 eetlepels olijfolie mengen, zonder te proberen een emulsie te bekomen.


Een pistoe klaarmaken:
2 tuiltjes basilicum met 20 g pijnboompitten, 2 eetlepels parmezaankaas en een teentje look fijn mixen. Daarop 1 dl olijfolie inbrengen en goed emulsioneren. Met zout en peper op smaak brengen.
Groenten en mozzarella met wat zout, peper van de molen en twee eetlepels vinaigrette aanmaken, 4 fijngestampte blaadjes basilicum toevoegen.

Op twee borden opstellen: 1 lepel pistoe op elk bord gieten, bovenop groenten en mozzarella schikken, met enkele korrels fleur de sel bestrooien. Van beide repen courgette een lus maken, met vinaigrette besmeren. 2 dunne plakjes stokbrood toasten, op elkeen 1 theelepel zwarte olijfpuree plaatsen, en verder op het bord schikken. OP elk boord een vingeergreep sumak strooien en met enkele schijfjes Parmezaankaas versieren.


Suggestie:

Opdienen en zonder te wachten van deze groenten met sumak vinaigrette en mozzarella genieten als voorgerecht, liefst met een frisse "rosť de Provence".

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Groenten,sumak,vinaigrette,mozzarella,recept

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 10 andere recepten voor groenten | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 3020 maal op het scherm sinds 13 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google