1 kleine courgettes
2 middelgrote tomaten
1 teentje look
2 tuiljes basilicum
2 theelepels zwarte olijvenpuree
2 dunne sneetjes stokbrood
'); $ingredients2 = ('2 eetlepels parmezaankaas
6 reepjes parmezaankaas
2 snufjes sumakpoeder
1 theelepel Xeresazijn
1 theelepel balsamische azijn
1 dl + 2eetlepels olijfolie
fijn zout, fleur de sel en peper van de molen'); $fichier = ('Groenten_met_sumak_vinaigrette_met_mozzarella_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('1 courgette wassen, afdrogen. 2 dunne reepjes in de lengterichting snijden met een "mandoline".De rest in dunne plakjes snijden van ongeveer 1/2 cm dik, lichtjes schuin.
2 middelgrote tomaten schillen, in 4 partjes snijden en van zaden ontdoen. De tomatenpartjes in 2 snijden in de lengterichting. 2 bolletjes Mozzarella in 2 snijden en elke helft in 3.
De courgetteschijfjes samen met de stukken tomaat en mozarella in een slakom plaatsen.
Een vinaigrette klaarmaken:
In een kleine kom wat zout, peper van de molen met een theelepel Xeresazijn, een theelepel balsamische azijn en 2 eetlepels olijfolie mengen, zonder te proberen een emulsie te bekomen.


Een pistoe klaarmaken:
2 tuiltjes basilicum met 20 g pijnboompitten, 2 eetlepels parmezaankaas en een teentje look fijn mixen. Daarop 1 dl olijfolie inbrengen en goed emulsioneren. Met zout en peper op smaak brengen.
Groenten en mozzarella met wat zout, peper van de molen en twee eetlepels vinaigrette aanmaken, 4 fijngestampte blaadjes basilicum toevoegen.

Op twee borden opstellen: 1 lepel pistoe op elk bord gieten, bovenop groenten en mozzarella schikken, met enkele korrels fleur de sel bestrooien. Van beide repen courgette een lus maken, met vinaigrette besmeren. 2 dunne plakjes stokbrood toasten, op elkeen 1 theelepel zwarte olijfpuree plaatsen, en verder op het bord schikken. OP elk boord een vingeergreep sumak strooien en met enkele schijfjes Parmezaankaas versieren.
'); $suggestions = ('Opdienen en zonder te wachten van deze groenten met sumak vinaigrette en mozzarella genieten als voorgerecht, liefst met een frisse "rosť de Provence".'); $keywords = ('Groenten,sumak,vinaigrette,mozzarella,recept'); $comment = ('Een voorgerecht van de keukenchef Christophe Cussac op France 3 voorgesteld.'); $portions = ('2 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Redelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>