De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: salade,sla,moestuin,groententuin

Vers slaatje uit de moestuin

Bron: Belgourmet
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: groenten

 
recept vers slaatje uit de moestuin

Een mooie presentatie voor een gezonde slaatje dat werkelijk de eetlust opwekt, maar niet te veel calorieŽn bevat. Lekker eten!   

Ingrediënten:

 

60 g worteltjes
60 g knolselder
1 teentje look
8 peperbollen
40 cl olijfolie
15 g de cresson effeuillť
10 g trevise of rode batavia = 8 bladjes
15 g de m‚che = 6 tuiljes

IngrediŽnten voor het koken v.d. eieren
50 cl water
50 cl rode wijn

20 g krulsla of postelein
100 g sojascheuten
40 g erwtjes
1 liter water
15 g grof zout
24 kwarteleieren
150 g gerookt spek = 3
2 eetlepels bieslook
2 eetlepels kervelblaadjes

Bijhorende saus
10 cl lekkere vinaigrette saus

 

Bereiding:

 

De worteltjes en de knolselder in reepjes snijden van 3 cm lengte en een halve centimeter doormeter. Het teentje look pletten maar niet schillen. Snij het spek in 12 reepjes.
Een marinadebereiden.
De reepjes wortelen en knolselder op de bodem van een pan leggen.
Look toevoegen, alsook de 8 peperbollen en met 40 cl olijfolie overgieten.
Aan de kook brengen en 10 minuten laten sudderen. Laten afkoelen, de julienne uitlekken en de olie behouden voor een ander gebruik.
De verscheidene slasoorten plukken en met fris water zorgvuldig wassen. in een slamand en op een zuivere handdoek drogen.
De sojakiemen gedurende 2 minuten in en pan heet water laten koken en zodra in ijs koud water afkoelen.
Op dezelfde manier met de erwten doorgaan, maar de kooktijd is 15 minuten voor verse erwten en 6 minuten indien zij diepgevroren zijn.
In een grote slakom alle slasoorten goed dooreen mengen. Op een koele plaats bewaren.
De kwarteleieren in een bord openbreken. In een grote pan 50 cl water en 50 cl rode wijn, vooral zonder zout, aan het koken brengen. De eieren voorzichtig in de vloeistof brengen en gedurende 1 minuut in lichtjes kokend water laten hard koken. Verminder de warmtebron en bewaar de eieren in het lauw wordende water.
In een hete pan de spekblokjes opkleuren. Vooral geen vetstof gebruiken: het vet van het spek is ruim voldoende.
Het slamengsel met 10 cl lekkere vinaigrette saus op smaak brengen en er de spekreepjes aan toe voegen.


Suggestie:

Plaats de salade op het dienstbord, in koepelvorm, of dien eenvoudigweg alles in de slakom op.
Voorzichtig de warme kwarteleieren er bovenop leggen, versierd met enkele stukjes bieslook en wat kervel bovenop.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: salade,sla,moestuin,groententuin

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 10 andere recepten voor groenten | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 1422 maal op het scherm sinds 28 Februari 2010

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google