De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Brussels Banket,recept,sint niklaas,sinterklaas

Brussels Banket recept

Bron: “Speculaas en andere koekjes zelf bakken.” - W. en N. Engels-Geurts
10 op 10
10/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: koekjes , recept koekjes snoep

 
Brussels Banket recept

Een Brusselse specialiteit die op het Sinterklaasfeest altijd welkom is.   

Ingrediënten:

 

100 gram fijn gemalen amandelen
100 gram fijne suiker
80 gram ei (1,5 ei)
Afwerking:
eierdooier
Franse vruchtjes
amandelen

 

Bereiding:

 

Voeg de gemalen amandelen bij de suiker en maal deze samen of wrijf ze zeer goed door elkaar.
Voeg het ei toe.
Spuit, of leg met twee theelepels kleine hoopjes deeg op een ingevette bakplaat.
Strijk de koekjes af met losgeklopte eierdooier.
Leg op elk koekje een halve amandel of een stukje vrucht.

Laat de koekjes een nacht in de koelkast opstijven.
Bak ze in een zeer hete oven op 230°C gedurende 7 minuten.


Suggestie:

Degelijk laten afkoelen en in een blikken doos bewaren.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Brussels Banket,recept,sint niklaas,sinterklaas

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 6 andere recepten voor koekjes | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2695 maal op het scherm sinds 13 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google