De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Cappuccino,gelei,smeuige,chocoladecreme,recept

Cappuccino in gelei op een smeuige chocoladecreme recept

Bron: Christophe Cussac op France 3
9 op 10
9/10 punten gemiddelde van 2 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: Roomijs en zuivelproducten , recept nagerechten desserts

 
Cappuccino in gelei op een smeuige chocoladecreme recept

Een hemels lekker dessert van de keukenchef Christophe Cussac   

Ingrediënten:

 

100 g melkchocolade
2 g oplosbare koffie
1/4 stokje vanille
150 g vloeibare room
125 g volle melk
1/2 eiwit
35 g poedersuiker
50 g ongeveer bloemsuiker
10 g gepofte rijst
1/2 blaadje gelatine (=1 gram)

 

Bereiding:

 

Bereiding van de smeuïge chocoladecrème: 150 g vloeibare room in een pan aan de kook brengen.
100 g melkchocolade on brokjes snijden en in een slakom plaatsen. De kokende room er bij gieten en met een houten spatel roeren totdat de chocolade volledig gesmolten is. Laat dan deze chocoladecrème op kamertemperatuur komen en dek met plasticfilm af en laat 4 uur in de koelkast verder koelen.
Laat 1/2 blad gelatine in koelwater mals worden.
Bereiding van koffiegelei: Breng 60 g water in een pannetje aan de kook, neem deze van het fornuis weg. Voeg er 2 g oploskoffie aan toe, 10 g poedersuiker, meng even, en los er de degelijk uitgelekte gelatine in op.
Verdeel deze koffiegelei in 4 bekers of cocktailglazen en laat op kamertemperatuur stollen. Dek deze met een film af en plaats minstens een uur in de koelkast.
De bereiding van de gelei en de chocoladecrème kan terzelvertijd gebeuren.
De gril van de oven voorverwarmen. 10 g gepofte rijst op een ovenplaat uitspreiden, met meelsuiker bestrooien en de plaat in de oven brengen, zo dicht mogelijk bij de gril en terwijl men toeziet laten carameliseren (de precieze tijd kan niet aangegeven worden). De plaat regelmatig schudden om de korrels regelmatig te kleuren.
Laat de gepofte rijstkorrels afkoelen op een droge plaats.
Juist voor het opdienen: Voorzichtig met een mespunt 1/4 van een vanillestokje afkrabben om de zaadjes op te vangen.
125 g volle melk in een pan opwarmen (50°C ongeveer). Daarop de vanillezaadjes bijvoegen, 25 g poedersuiker, 1/2 eiwit, en zodra de pan van de warmtebron wegnemen.
De melk met een staafmixer doen schuimen, het best is de pan en de mixer schuin te houde om er zo veel mogelijk lucht in te brengen.
De frisse chocoladecrème opkloppen om hem smeuïg te makken.
Opstellen : De helft van de gepofte rijstkorrels over de vier glazen gelei verdelen, er een eetlepel chocoladecrème aan toe voegen, de rest van de rijstkorrels verspreiden en het gejheel met het melkschuim bedekken.


Suggestie:

Opdienen en onmiddellijk van deze "Cappuccino in gelei op een smeuïge chocoladecrème" genieten. Deze bereiding kan men van mokka roomijs of koffiesorbet vergezellen.
De best passende drank is natuurlijk koffie.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Cappuccino,gelei,smeuige,chocoladecreme,recept

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 1 andere recepten voor Roomijs en zuivelproducten | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 1726 maal op het scherm sinds 13 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google