De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Pannekoeken met Curry

Pannekoeken met curry

Bron: Patrick Seeuws
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: rundsvlees , voorgerechten , warme borrelhapjes
Uit zelfde land of streek: Spanje

 
recept pannekoeken met curry

Een echt Spaans tapas recept met buitengewone heerlijke smaak.   

Ingrediënten:

 

1 kopje bloem
1 ei
2/3 kopje melk
2/3 kopje koud water
5 eetlepels maïskiemolie
1 gehakte ajuin
250g rundergehakt
2 geraspte wortels
1 geraspte pastinaak2 theelepels curry
1 eetlepels tomatenconcentraat
2 theelepels maïszetmeel
2/3 kopje runderfond
1 geklopt ei
Plantaardige frietolie
Wortelschijfjes

 

Bereiding:

 

De bloem in een kom ziften.
Maak een fonteintje in het midden en doe er het ei in.
Voeg er langzamerhand de melk aan toe om een glad deeg te bekomen.
Doe er het water bij en vermeng degelijk.
Giet het deeg in een kan.
Warm wat olie in een braadpan en giet het weg.
Doe wat deeg in de pan, doe deze draaien om het deeg uit te spreiden en zo een regelmatige dunne pannekoek te bekomen.
Bak om de onderkant goed goudkleurig te bekomen en neem de pannekoek uit de pan (de andere zijde niet bakken).
Herhaal met het overblijvende deeg om 8 pannekoeken te bekomen.
Warm 2 eetlepels olie in een pan op.
Voeg er de ajuin aan toe, daarop het gehakte rundevlees, de wortels, de pastinaak en het currypoeder.
Zonder ophouden met roeren, er de geconcentreerde tomaten inbrengen.
Los een weinig maïszetmeel op in een beetje rundefond.
Doe het overige fond bij het vlees en breng aan de kook.
Eenmaal kokend, voeg er het maïsmengsel erbij en laat nog al roerende 2 minuten doorkoken.
Laat nog 10 minuten op een flauw vlammetje doorsudderen.
Leg de pannekoeken op een plat werkvlak, de gebruinde kant naar boven.
Plaats het vlees in een 5 cm brede lijn in het midden van de pannekoek, en blijf op een paar centimeter van de boorden weg.
Vouw deze boorden om en plooi de pannekoek in twee, let er wel op dat er niets kan uitlopen!
Kleef de boorden tezamen met een borstel dat in geklopt ei gedompeld is. Laat de flensjes gedurende één uur afkoelen.
Breng het frietvet op een temperatuur van 175° C (op deze temperatuur wordt een stukje brood bruin in 40 seconden).
Doe de flensjes bakken, vier per keer, gedurende 2-3 minuten om een gouden uitzicht te bekomen en om een lekker warme vulling te bekomen.
Laat ze op papieren doekjes uitlekken.


Suggestie:

Versier de curry pannenkoeken met een schijfje wortel en dien warm op.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Pannekoeken met Curry

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 6 andere recepten voor rundsvlees | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 860 maal op het scherm sinds 8 November 2012

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google