De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Vlaamse,Vlaamse karbonade,karbonnaden

Vlaamse karbonnaden 2

Bron: Belgourmet
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: rundsvlees , Eenpansgerechten
Uit zelfde land of streek: Recept Vlaanderen

 
Vlaamse karbonnaden 2

Ziehier een andere versie van onze nationale en wereldbekende schotel.

Vind een andere versie van Vlaamse karbonnaden met bier door op deze link te klikken:

Vlaamse karbonnaden
  

Ingrediënten:

 

60 g gezouten varkensvlees in blokjes
1 laurierblad
500g runder stoofvlees in blokken gesneden
1 takje tijm
3 dun gesneden ajuinen
3 eetlepels mosterd
1 theelepel bloem
1 half brood
1 1/2 eetlepel azijn
2 kopjes bier
1 tuiltje peterselie
1 eetlepel bruine suiker

 

Bereiding:

 

Werp het varkensvlees gedurende 5 minuten in kokend water. Afspoelen en laten uitlekken. Netjes afdrogen.
Doe ze daarna in een gietijzeren pan, op middelmatige warme vlam, en doe de blokjes op alle kanten bruin bakken. Haal ze uit de pan en gebruik deze later voor een andere bereiding.
De warmte op om middelmatig warm zetten. Doe het rundervlees in de pan, een weinig per keer, en laat deze ook een weinig op alle kanten bruin bakken. Zodra deze hoeveelheid lichtjes aangebakken is, gaat deze in een diep bord, en doet men opnieuw een kleine hoeveelheid bakken tot alles bereid is.
Doe de ajuin in de pan, verminder de warmte, en laat ze al draaiende licht bruin worden, wat ongeveer 10 minuten duurt. Voeg er een koffielepel bloem bij, laat 30 seconden koken zoonder aan te branden. Giet er het bier bij, en krab de bodem met een houten spatel om al de klevende stukjes van de bodem los te maken. Het vlees er in plaatsen en azijn, suiker, het laurierblad en het tijmtakje er aan toe voegen. Doe het deksel op de pan en laat 30 minuten koken.
Doe de mostaard op de broodsneden en dompel deze in het mengsel.
Voeg er de peterselie aan toe en laat nog één uur doorkoken, om het vlees goed mals te maken.
Neem er het laurierblad en het tijmtakje uit en dien onmiddelijk op.


Suggestie:

Met gekookte aardappelen en vergezeld van een bier opdienen. Gebruik liefst hetzelfde bier voor de bereiding en als drank.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Vlaamse,Vlaamse karbonade,karbonnaden

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 6 andere recepten voor rundsvlees | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 1110 maal op het scherm sinds 6 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google