1 ajuin
2 sjalotten
2 teentjes look
1 snufje paprika
'); $ingredients2 = ('1 laurierblad
1 takje tijm
1 sneetje brood besmeerd met zachte mosterd
75 cl donker tafelbier(zonder zoetstof!)
Boter
peper en zout'); $fichier = ('recept_vlaamse_karbonnaden_met_bier'); $ustensiles = (''); $recette = ('Het vlees in blokken snijden en in de boter even laten bruin bakken.
Kruiden met peper van de molen en zout.
Snijd ajuin en sjalot in dunne schijfjes en voeg ze er bij.
Volgen de lookteentjes en de paprika.
Goed dooreenmengen tot de ajuinen glazig worden.
Voeg er het bier aan toe tot het vlees er helemaal van bedekt is.
Volgen tijm en laurier vooraleer een laatste maal geroerd wordt.
Leg er de boterham met mosterd op leg het deksel op de ketel.
Zet de vlam wat lager en laat anderhalf tot twee uur sudderen, totdat het vlees goed mals geworden is.'); $suggestions = ('Met frietjes opdienen en een glas bier.'); $keywords = ('Vlaamse,Vlaamse karbonnaden,karbonnaden met bier'); $comment = ('Let er op bier te kiezen dat geen kunstmatige zoetstoffen inhoud, zoals sacharine of aspartaam: bij het koken worden deze ontbonden en kunnen aan de bereiding een slechte smaak geven.'); $portions = ('4 man'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = ('Vlaanderen'); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = ('Redelijk'); include("../model/model.inc");?>