1/4 kop boter of margarine
3/4 kop gecondenseerde gesuikerde melk
1 flesje maluwaroma (guimauve)
'); $ingredients2 = ('2 kopjes gechaafde chocolade
1 zakje vanillesuiker
1 kopje gehakte noten
'); $fichier = ('Malse_karamellen'); $ustensiles = ('Gietijzeren pan'); $recette = ('In een gietijzeren pan doen smelten: suiker, boter, gecondenseerde melk en maluwextrakt. Op matig vuur, steeds met een houten lepel roerende, hevig aan de kook brengen.
Wanner alles volledig met belletjes bedekt is, nog 8 minuten lang steeds roerende laten doorkoken.
Van het vuur wegnemen en de chocoladeschijfjes toevoegen. Goed mengen tot al de chocolade volledig gesmolten en vermengd is. De vanille toevoegen, en indien nootjes gewenst zijn, moeten die er nu bij. Een grote plaat of pan met boter insmeren, en daarna de karamelpasta er op gieten. Laten afkoelen en in blokjes snijden.'); $suggestions = ('Zowel melkchokolade als zwarte chocolade is bruikbaar.
De gehakte noten mogen ook hazelnoten of amandelen zijn. '); $keywords = ('Malse,Malse karamellen,karamellen'); $comment = ('Zelf heerlijke karamellen bereiden? Makkelijk en veel pret.'); $portions = ('Ongeveer 1 kg'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = ('Tamelijk goedkoop'); include("../model/model.inc");?>