De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Amandelmelk,amandel,amandelen,melk,middeleeuwen,middeleuws

Amandelmelk op zijn middeleeuws

Bron onbekend
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: amandelen , Sinterklaas

 
Amandelmelk op zijn middeleeuws

Het volgende recept dateert uit de middeleeuwen.
In die tijd zochten melk te bekomen die niet makkelijk zuur werdt!
  

Ingrediënten:

 

150 g gemalen amandelen
1 liter water
Facultatief:
suiker
aardappelmeel

 

Bereiding:

 

Neem 150 gr gemalen amandelen, doe er 1 liter kokend water bij en laat dit 20 minuten staan.
Zeef de amandelbrei door een zeef die binnenin van een doek voorzien is.
Het opgevangen vocht is amandelmelk.
Indien gewenst, wat suiker toevoegen om aan te zoeten, of met wat aardappelmeel binden.



Suggestie:

Men kan de amandelenmelk met wat suiker of honig drinken, warm of koud.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Amandelmelk,amandel,amandelen,melk,middeleeuwen,middeleuws

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 3 andere recepten voor amandelen | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2706 maal op het scherm sinds 22 November 2007

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google