125 gram kristalsuiker
'); $ingredients2 = ('1 ei

sap van een 1/2 citroen '); $fichier = ('amandelspijs'); $ustensiles = ('amandel- of vleesmolen.'); $recette = ('Maal de amandelen in een amandelmolen of een vleesmolen (niet in een keukenmachine, omdat er dan te veel olie vrijkomt).
Voeg de suiker, het ei, wat zout en eventueel het citroensap toe en maal het nogmaals.
Meng alles goed, zodat een smeu´ge massa ontstaat.

Tip om amandelen zelf te pellen
Zet de amandelen op met ruim koud water en breng dit aan de kook.
Doe de amandelen in een vergiet, spoel ze af met koud water, wrijf de bruine vliesjes eraf en droog de nootjes in een droge doek. '); $suggestions = ('Leg de amandelspijs een paar dagen weg op een koele plaats: kelder, koelkast e.d. vooraleer deze te gebruiken.
Deze zal beter smaken als zij elke dagen oud is.'); $keywords = ('amandelspijs,amandel,spijs,amandelen'); $comment = ('Maak deze amandelspijs enkele dagen op voorhand.
Bewaar ze enkele weken in de koelkast, de grote suikerhoeveelheid dient als bewaarmiddel, maar wacht toch niet te lang!'); $portions = ('300 gram'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = ('Tamelijk gooedkoop'); include("../model/model.inc");?>