De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: hapjes tartaar,tartaarhapjes

Tartaarhapjes

Bron: Patrick Seeuws
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: appetizers en borrelhapjes

 
recept tartaarhapjes

Een mooi hapje, dat niet te veel werk vraagt, maar die degelijk de maag zal vullen om daarna beter van de borrel te genieten. Natuurlijk mag ook klaargemaakte tartaar, de zogenaamde filet americain, gebruikt worden, maar die kwarteleieren zijn moeilijk vervangbaar.  

Ingrediënten:

 

350 g rundvlees
zout en peper
1 potje kappertjes
12 sneetjes stokbrood, liefst volkoren
50 100 g boter
50 g krulsla
2 eetlepels olie
12 karteleieren
1 tuiltje groene ajuin
1 potje lompvis eieren

 

Bereiding:

 

350 g rundvlees op smaak brengen met zout en peper, er een eetlepel kappertjes aan toe voegen.
12 sneetjes stokbrood, liefst volkoren, boteren en met 50 g krulsla garneren.
Van het gehakt 12 porties maken en elk van deze op de sla leggen en met een vork lichtjes aandrukken.
In een braadpan, met wat olie, 12 karteleieren bakken en op het vlees plaatsen
Met enkele ringetjes groene ajuin, kappertjes en lompvis eieren versieren.


Suggestie:

Onmiddellijk de tartaar hapjes opdienen om het warm koud effect van tartaar en eieren te bewaren.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: hapjes tartaar,tartaarhapjes

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 35 andere recepten voor appetizers en borrelhapjes | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 748 maal op het scherm sinds 1 Januari 2013

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google