Anne Majourel is de chef van het restaurant "Les Ranquets", een ster in de Michelin gids, in Tornac aan de voet van de Cevennes gelegen.

Haar echtgenoot houdt zich bezig met de daaraan vier sterren hotel: "Les demeures du Ranquet". Hij heeft een buitengewone kennis van wijnen en is dus daar ook keldermeester.

Haar keuken is van locale inspiratie, vooral wat de ingrediŰnten aangaat. Alle groenten komen van de nabijgelegen groentenkwekers en zelfs van haar eigen moestuin.

Daarenboven is het gebouw omringd van een prachtige tuin met zwembad, het geheel met allerlei modern beldhouwwerk versierd: het ganse jaar door komen allerlei bekende kunstenaars daar enkele dagen doorbrengen.

Zij geeft ook kooklessen en zij richt regelmatig stages in om aan jonge koks en aan huisvrouwen de gelegenheid te geven om hun kennissen in gastronomie nog wat te verbeteren.

In 1999 heeft zij een boek geschreven met haar eigen recepten:

Cuisine Gourmande et Saveurs CÚvenoles



Enkele van haar recepten:
Patrijzen in druivenbladeren
Gesuikerde aubergines met roomijs en chocolade
Kabeljouwlapje met kweeperenblokjes en konijnsaus
Nemrollen zoals in de Cevennes
Hapjes van kabeljauwsragout met courgettes en calamar
'); $keywords = ('recepten,Anne Majourel,anne,majourel'); $comment = ('Anne Majourel
Les Ranquets
 
30140 Torrnac
TÚl: 04 66 77 51 63
Fax : 04 66 77 55 62

'); include("../model/model_article.inc");?>