De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Exotisch fruit,Exotisch fruit met muntgelei,muntgelei

Exotisch fruit met muntgelei

Bron: Michel Troisgros, keukenchef te Roannes
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: fruit en vruchten , nagerechten desserts

 
Exotisch fruit met muntgelei

Een dessert van Michel Troisgros, keukenchef te Roannes in het restaurant "Troisgros".  

Ingrediënten:

 

2 mangos
1 appel (granny smith)
2 kistjes frambozen
250 g ananas in blokjes gesneden
250 g pompelmoessap
250 g sinaasappelsap
65 g kristalsuiker
50 g muntblaadjes zonder stengel
2 gelatineblaadjes (2 g stuks)

 

Bereiding:

 

Twee gelatinebladeren in koud water onderdompelen.

50 g muntbladeren in 2 liter kokend water werpen, eventjes laten doorkoken en meteen in ijskoudwater afkoelen en zorgvuldig afdrogen.

Deze laatste in een mixer, samen met 40 g suiker en 25 centiliter koud water doormixen, het vocht filteren en in een slakom bewaren.
4 eetlepels van dit muntsap opwarmen, de uitgelekte gelatinebladeren er in oplossen, de vloeistof in het overige muntsap in de slakom mengen. De temperatuur laten afkoelen en zodra op kamertemperatuur voor minstens 4 uur afgedekt in de koelkast plaatsen.

In een pan 250 g pompelmoessap, 250 g sinaasappelsap, 25 g kristalsuiker en 250 g ananasblokjes opwarmen en 25 minuten laten sudderen.
Na deze kookterm, op kamertemperatuur laten komen, doormixen, en het bekomen fruitpapje in een kommetje plaatsen en afgedekt in de koelkast bewaren.

1 granny smith appel ongeschild in staafjes snijden. 2 mangos schillen en in blokjes snijden.


Suggestie:

Vier diepe bordjes met de stukjes mango en enkele frambozen versieren, er twee eetlepels van het fruitpapje over gieten, enkele staafjes appel er bij en afwerken met enkele blokjes muntgelei.

Met een zachte wijn opdienen, zoals bijvoorbeeld een Sauternes of een ZuidAfrikaanse "Vin de Constance".

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Exotisch fruit,Exotisch fruit met muntgelei,muntgelei

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 1 andere recepten voor fruit en vruchten | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2858 maal op het scherm sinds 5 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google