1/2 lookteentje
1/2 ajuin
4 zwarte pepers, donker rood mag ook
zout
Komijn
1 braadkip van 1 1,5 kg in porties
Braadvet (boter, eenden- of ganzenvet o.i.d.)
'); $ingredients2 = ('3 Chorizos of varkensworstjes (optie)
2 gehakte tomaten
2 kopjes kippenbouillon
2 kleine groene pepers in ringetjes
1 60g blikje pimientos, gehakt
1/4 eetlepel saffraan in wat bouillon opgelost
'); $fichier = ('Kip_met_rijst'); $ustensiles = (''); $recette = ('De rijst 15 minuten in lauw water onderdompelen en uitlekken.
Look, ajuin, zwarte pepers, zout en komijn mixen en op de stukken kippenvlees uitstrijken.
Het vet in een grote pan doen smelten.
De worst eventjes bruinbakken. Uit de pan verwijderen en het kippenvlees in het vet eventjes aanbakken, de rijst er aan toe voegen en doorbakken totdat hij er wat bruin uitziet.
De brokjes tomaat er bij doen en 5 6 minuten laten doorkoken.
Doe de kippenbouillon met saffraan er bij, en eveneens de worst en de groene peper.
Dek de pan af en laat 35 45 minuten sudderen. In nodig, af en toe wat bouillon toevoegen.
Enkele ogenblikken voor dat de rijst gaar is, er de gehakte pimientos er aan toe voegen en degelijk aan rijst en vlees mengen.
Al het vocht moet door de bereiding opgeslorpt zijn.
Indien nodig, met wat zout aanmaken.
'); $suggestions = ('Warm opdienen.'); $keywords = ('Kip,Kip met rijst,rijst'); $comment = ('Een pittige LatinoAmerikaans rijstschotel met kippenvlees.
'); $portions = ('5 personen'); $prepa = ('20 min'); $cuisson = ('45 min'); $region = (''); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>