1/2 kopje honig
2 eieren
uw geliefkoosde kippenspecerijen
'); $ingredients2 = ('1 l karnemelk
6 kopjes tarwebloem
3 theelepels rijspoeder
Frietvet'); $fichier = ('Kippenfrituur'); $ustensiles = (''); $recette = ('Honig en karnemelk in een grote kom mengen. Dompel er de stukken kippenvlees in en laat minstens 8 uur marineren.
Daarop... 2 eieren en 2 kopjes karnemelk in een ander kom mengen.
In een derde kom de tarwebloem, het rijspoeder en de specerijen voor het kippenvlees samenvoegen.
Bestrooi de stukken kippenvlees met het bloemmengsel, smeer met het mengsel van ei en karnemelk, en dek weer met de gemengde tarwebloem.
In een pan met frietolie bakken gedurende ongeveer 20 minuten.
De ideale temperatuur in 190C.
Draai de stukken vlees elke 5 minuten om.
Haal ze uit de braadolie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Maak ondertussen de saus klaar.
Neem 2 3 lepels van de braadolie en doe er 1 2 soeplepels bloem bij, niet op het vuur, en goed mengelen.
Plaats weer op het vuur, en laat de bloem op zacht vuur lichtjes bruin bakken. Doe er 1/2 kopje melk bij en breng aan de kook, steeds blijven draaien.
Moest de saus te dik worden, voeg er dan een weinig melk bij.
Met zout op smaak brengen.'); $suggestions = ('Met de saus en frietjes opdienen.'); $keywords = ('Kippenfrituur,kip,frituur'); $comment = ('Om de bereiding nog knapperender te maken mag er meer rijspoeder gebruikt worden.'); $portions = ('4 man'); $prepa = ('1 uur'); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Makkelijk'); $cout = ('Tamelijk goedkoop'); include("../model/model.inc");?>