De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Kippenfrituur,kip,frituur

Kippenfrituur

Bron: Julian
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: kippevlees

 
Kippenfrituur

Om de bereiding nog knapperender te maken mag er meer rijspoeder gebruikt worden.  

Ingrediënten:

 

8 stukjes kippenvlees
1/2 kopje honig
2 eieren
uw geliefkoosde kippenspecerijen
1 l karnemelk
6 kopjes tarwebloem
3 theelepels rijspoeder
Frietvet

 

Bereiding:

 

Honig en karnemelk in een grote kom mengen. Dompel er de stukken kippenvlees in en laat minstens 8 uur marineren.
Daarop... 2 eieren en 2 kopjes karnemelk in een ander kom mengen.
In een derde kom de tarwebloem, het rijspoeder en de specerijen voor het kippenvlees samenvoegen.
Bestrooi de stukken kippenvlees met het bloemmengsel, smeer met het mengsel van ei en karnemelk, en dek weer met de gemengde tarwebloem.
In een pan met frietolie bakken gedurende ongeveer 20 minuten.
De ideale temperatuur in 190C.
Draai de stukken vlees elke 5 minuten om.
Haal ze uit de braadolie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Maak ondertussen de saus klaar.
Neem 2 3 lepels van de braadolie en doe er 1 2 soeplepels bloem bij, niet op het vuur, en goed mengelen.
Plaats weer op het vuur, en laat de bloem op zacht vuur lichtjes bruin bakken. Doe er 1/2 kopje melk bij en breng aan de kook, steeds blijven draaien.
Moest de saus te dik worden, voeg er dan een weinig melk bij.
Met zout op smaak brengen.


Suggestie:

Met de saus en frietjes opdienen.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Kippenfrituur,kip,frituur

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 5 andere recepten voor kippevlees | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 1501 maal op het scherm sinds 2 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google