De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Kippetourte,Kippetourte met gekonfijte sjalotten en dragonsaus,sjalotten,dragonsaus

Kippetourte met gekonfijte sjalotten en dragonsaus

Bron onbekend
Dit recept werdt nog niet gecoteerd!.
Geef uw mening met een eenvoudige klik!!

andere recepten: kippevlees , recept Gebak
Uit zelfde land of streek: Frankrijk

 
Kippetourte met gekonfijte sjalotten en dragonsaus

Een recept op kippenbasis dat Bru Wout voorstelt, hij schat de kostprijs op ongeveer 3 euro...  

Ingrediënten:

 

een overschot van gebraden kip (bv. 1 borst + 1 bout)
8 sjalotten
200 g Parijse champignons
1 bosje tijm
1 eetlepel fijngesneden dragon
60 g boter
1 eiwit
3 vellen brik
20 cl room
2 dl kippenbouillon
olijfolie
zout en peper van de molen

 

Bereiding:

 

6 sjalotten schillen, ze in een pannetje leggen en met olijfolie bedekken, doe ze fruiten en laat ze 40 à 45 minuten konfijten.

De duxelle bereiden:
200 g witte Parijse champignons wassen, het uiteinde van de voet wegsnijden, daarna fijnhakken.

2 sjalotten schillen en fijnhakken. Een eetlepel boter in een cocotte doen smelten. De fijngehakte sjalotten doen fruiten, volgen de gehakte champignons. Doe er een bosje tijm bij, veel peper en normaal gezouten. Laat het sap van de champignons goed uitdrogen, zonder aanbranden, vooraleer er 20 cl room aan toe te voegen. Laat indikken, af en toe eens dooreenroeren.

De oven op 180°C voorverwarmen.

De rest van een gebraden kip (bv één bout en één borst) in schijfjes snijden.

Gebakjes in individuele vormen bereiden:
3 gebakvormpjes van ongeveer 10 cm doormeter kiezen. Elke vorm met een blaadje brik bekleden. Leg er dan stukjes kip in, voeg er 2 eetlepels duxellen aan toe, plaats daarboven 2 gekonfijte sjalotten en druk lichtjes aan.

Doe wat eiwit met een penseeltje op de brik dat nog zichtbaar is (enkel op de kant naar u gericht). Plooi elk velletje dicht over de garnituur, en snij het overtollige brik weg.

Draai alle vormen om op een bakplaat en haal het vormpje er af. Plaats de plaat in de oven en laat 5 minuten op 180°C bakken.

Het dragonsap bereiden:
2 dl veesbouillon aan de kook brengen in een pan en indikken tot er de helft van het vocht overblijft. Doe er beetje bij beetje stukjes koude boter in terwijl je met de opklopper steeds draait. Voeg er tenslotte één eetlepel fijngesneden dragon aan toe en plaats in een sausschotel.


Suggestie:

Deze kipgebakjes met gekonfijte sjalotten vergezeld van dragonsaus passen wel met een gratin dauphinois, bij voorbeeld.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Kippetourte,Kippetourte met gekonfijte sjalotten en dragonsaus,sjalotten,dragonsaus

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 5 andere recepten voor kippevlees | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2341 maal op het scherm sinds 16 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google