250 g pastinaak
1 middelgrote ajuin (ui)
1/2 tuiltje peterselie
1,5 liter warm water
1 klontje boter
'); $ingredients2 = ('3 blokjes kippenbouillon
peper
kruidnoot
geroosterd brood
1 lookteentje'); $fichier = ('Pompoen_en_pastinaak_soep'); $ustensiles = (''); $recette = ('De pompoen ongeschild in blokjes snijden.
De pastinaak schillen en in blokjes snijden.
De ajuin schillen en in stukjes hakken...
Het klontje boter in een soepketel doen smelten, de ajuin samen met 1 blokje bouillon toevoegen en met een spatel roeren tot de ajuin glazig wordt.
De pompoen en pastinaak er bij doen met een halve liter water.
Enkele minuten blijven doorroeren, en de rest van water en bouillonblokjes bijvoegen.
Terwijl men alles aan de kook brengt, de peterselie wassen en de blaadjes plukken. Deze gaan ook onmiddellijk in de soep.
Wat kruidnoot er in raspen en 20 minuten laten doorkoken.
Ondertussen kan men enkele sneetjes brood roosteren, één per tafelgenoot.
Het teentje look schillen, en dit op het geroosterd brood wrijven.
Ondertussen is de soep klaar voor de mixer, niet te lang aanhouden, anders wordt het pap!
Nagaan of er genoeg zout en peper is, eventueel verbeteren.
Terug op het vuur plaatsen, juist een weinig laten koken.'); $suggestions = ('In borden of individuele schotels opdienen, het sneetje geroosterd brood op de soep leggen en laten drijven.
Men mag ook wat geraspte kaas op het brood zaaien en enkele ogenblikken in de oven of salamander doen bruin grillen.'); $keywords = ('Pompoen,Pompoen en pastinaak soep,pastinaak,soep'); $comment = ('Een lekker recept om Halloween te vieren, en daarna ook om van al die overblijvende pompoenen kwijt te zijn.'); $portions = ('6 à 8 borden'); $prepa = ('10 min'); $cuisson = ('20 min'); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>