De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Cervelle de Canut,recept

Cervelle de Canut recept

Bron: Stéphane Gaboriau
10 op 10
10/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: Sausen

 
Cervelle de Canut recept

Cervelle de Canut is een bereiding op basis van platte kaas.
De letterlijk betekenis van deze naam is: "Hersenen van zijdewevers uit Lyon".
Hadden deze mensen hersenen uit platte kaas?
  

Ingrediënten:

 

500 g platte kaas
100 g verse geitenkaas
1 sjalot
1 geplet lookteentje
20 cl. room
1 eetlepel rode wijazijn
5 cl. witte wijn
1 bosje bieslook
1 eetlepel olie
zout, peper

 

Bereiding:

 

In een saladekom, zorgvuldig en langdurig, maar zonder brutaliteit, de platte kaas met de geitenkaas mengelen.
De fijngehakte sjalot, het geplette look, het fijngehakt bieslook, de opgeklopte room, de witte wijn, het azijn en de olie aan toevoegen.
Met zout en peper op smaak brengen.
Alles zorgvuldig mengen zonder op te kloppen. Op een koud plaats opbergen voor het gebruik.


Suggestie:

Past onder andere met ovengebakken aardappelen.

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Cervelle de Canut,recept

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 4 andere recepten voor Sausen | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 3375 maal op het scherm sinds 27 November 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google