1 wortel (peen)
3 stengels bleekselderij
2 sjalotten
1 takje verse tijm
1 laurierblad
1 eetlepel gekneusde platte peterselie
'); $ingredients2 = ('70 g boter
1/4 liter rode wijn,bijvoorbeeld Côtes du Rhône
1 eetlepel crème de cassis
1,5 dl kalffond
1 dl kippenbouillon
Grof zout, fijn zout en versgemalen peper '); $fichier = ('Cervelas_met_eekhoorntjesbrood_rode_wijn_saus_recept'); $ustensiles = (''); $recette = ('Dompel 1 cervelaatworst met eekhoorntjesbrood in een pannetje met een ruime hoeveelheid koud water (reken op 2 liter water), voeg 1 takje verse tijm, 1 laurierblad en 20 gram zout toe en breng aan de kook, laat de cervelaat 30 minuten koken.

Schil en hak 2 sjalotten fijn.

Bereid de rode wijn saus: Verhit 20 g boter in een koekenpan, voeg er de sjalotten aan toe en roer met een houten spatel. Laat glazig worden. Daarop met ¼ liter rode wijn blussen en breng aan de kook, flambeer en laat tot op 2/3 indikken. Voeg er vervolgens 1,5 dl kalffond en 1 eetlepel crème de cassis aan toe, breng aan de kook en laat met de helft verminderen. Zodra goed ingedikt, op een laag pitje met de opklopper 2 eetlepels koude boter in kleine stukjes gesneden inbrengen. Haal de pan van de kookplaat zodra de boter gesmolten is.

Bereid de garnituren:
Schil 1 wortel, gesneden in staafjes van 3 centimeter lang en 0,5 cm sectie. 3 stengels bleekselderij in reepjes snijden.
Kook de worteltjes in gezouten water gedurende 4 tot 5 minuten, ze moeten enigszins stevig blijven, laat ze snel afkoelen in koud water en uitlekken. Doe hetzelfde voor selderreepjes, kook slechts 2 à 3 minuten.

1 dl kippenbouillon in een pan doen indikken tot op 2/3, er 20 g boter in opkloppen, en er de verwarmde groentenstaafjes aan toevoegen, degelijk met saus bedekken en bestrooi met 1 eetlepel geplette italiaanse peterselie. De kruiding nagaan, zo nodig met zout en peper verbeteren.
Ontdoe de cervela's zorgvuldig van zijn huid en snij in dunne plakjes. De rodewijnsaus heropwarmen op laag vuur, niet aan de kook brengen en het kruidenmengsel nagaan.

Schik op een bord:
Verdeel groentenstaafjes op het bord, plaats sierlijk de plakjes cervela, giet er een brede snoer rode wijn saus rond.

'); $suggestions = ('Serveer en geniet zonder wachten van deze hoofdschotel.'); $keywords = ('Cervela's met eekhoorntjesbrood,rode wijn saus,cervelaatworst'); $comment = ('Een voorgerecht van keukenchef Serge Vieira.
Cervelaatworst met eekhoorntjesbrood is moeilijk beschikbaar, maar uw varkensslager zal dit zeker op aanvraag voorbereiden.'); $portions = ('2 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>