75 gr boter
1 grote ui
stukje wortel
8 jeneverbessen
1/2 tl basilicum
peper, zout
'); $ingredients2 = ('8 el paneermeel
1 el fijngesnipperde ham
2 el fijngehakte peterselie
citroensap
2 dl witte wijn
1 dl kippenbouillon '); $fichier = ('Varkenskoteletten_uit_de_Ardennen'); $ustensiles = (''); $recette = ('Druk of stamp de jeneverbessen fijn en vermeng ze met de basilicum, 1/2
theelepel zout en wat peper; wrijf hiermee de koteletten in. Bak ze in een
koekenpan voorzichtig aan beide kanten in een gedeelte van de boter
goudbruin, zorg dat het kruidenlaagje erop blijft en doe ze over in de
natgemaakte Römertopf.

Laat de gesnipperde ui en wortel in het achter- gebleven braadvocht licht
kleuren, voeg de wijn toe en laat die op een groot vuur tot de helft
indampen. Voeg de bouillon toe en giet dit geheel met de groente over het
vlees.

Bak het paneermeel in de overige boter bruin en vermeng het met de ham, de
peterselie en wat citroensap. Verdeel dit mengsel over de 4 koteletten. Leg
de deksel op de schotel, plaats hem in een koude oven, stel de oven in op
200 graden C en stoof de koteletten in ca 1 uur gaar en mals.

Neem de koteletten voorzichtig uit de schotel. Zeef het achtergebleven vocht
in een steelpannetje en laat het snel tot een halve kop inkoken. Leg de
koteletten terug in de schotel en giet er de saus langs.
'); $suggestions = ('Warm opdienen met abdijbier en in boter gebakken aardappelen.'); $keywords = ('Varkenskoteletten,Varkenskoteletten uit de Ardennen,Ardennen'); $comment = ('Gebruik liefst gerookte ham uit de Ardeene om uw bereiding een betere smaak te verschaffen.'); $portions = ('4 personen'); $prepa = (''); $cuisson = (''); $region = (''); $difficulte = ('Eerder makkelijk'); $cout = (''); include("../model/model.inc");?>