De recepten van Belgourmet  
Belgourmet
Terug naar home page | Recipes in English | Kontakt



Tip: Bij het printen van dit recept gaat de reklame er af!


abonneer je aan onze RSS flux voor nieuwste recepten RSS
Tags: Kokkels,Kokkels met rode paprikacreme ,rode,paprika,creme

Kokkels met rode paprikacreme

Bron: Bru Wout, vertaling Belgourmet
10 op 10
10/10 punten gemiddelde van 1 stemmen
Om uw eigen mening te geven klik hier!!

andere recepten: zeeproducten , Soep
Uit zelfde land of streek: Frankrijk

 
Kokkels met rode paprikacreme

Een lekker ideetje van Bru Wout, onze Provençaalse Antwerpenaar!
Meer weten over Bru Wout?
Bekijk even onze rubriek Franse Chefs...[klik]
  

Ingrediënten:

 

500 g grote kokkels
2 rode paprika's
30 g gember
1/2 ajuin
20 g boter
40 cl room
20 cl melk
2 dl droge witte wijn
3 eetlepels olijfolie
zout en peper van de molen

 

Bereiding:

 

500 g grote kokkels deftig meermaals wassen. 1/2 ajuin fijnhakken. In een open cocotte, 20 g boter opwarmen, de ajuin en de kokkels toevoegen met 2 dl droge witte wijn en een glas water bedrenken, bedekken en op heet vuur brengen. Zodra de kokkels openen, met koken ophouden, en deze er met een afschuimlepel uitscheppen. Laat ze even in een zeef uitlekken vooraleer ze uit hun schelp te halen. Bewaar het uitgelekte sap van de kokkels.

2 rode paprika's wassen, niet schillen, maak ze aan de kant van het steeltje open, haal de zaadjes er uit en snij ze in schijfjes. Een stuk gember van 30 g schillen en fijnhakken.

2 eetlepels olijfolie in een cocotte opwarmen. Werp er de paprika's en het gember in en laat op een laag vuur gedurende 5 minuten fruiten. Giet er 2 dl sap van de kokkels bij en breng aan het koken. Indien er geen 2 dl sap is, met wat water aanlengen. Voeg er nu 40 cl room aan toe en 20 cl melk. Kruid met peper en laat zachtjes koken gedurende 5 à 10 minuten. De paprika's moeten mals gekookt zijn.

Giet nu de paprika's met de room in de mixer, even mixen, nagaan of er genoeg zout en peper is en eventueel bijwerken, en met een puntzeef filteren.

Plaats de kokkels nu op een nette manier in een diep bord, giet er warme paprika creme over, en voeg er een geutje olijfolie bij.


Suggestie:

Een andere manier is van alles in de koelkast te plaatsen gedurende ten minste 2 uur. Bewaar de kokkels in hun kooknat. Giet de koele crème over de frisse kokkels: een heerlijke zomerlekkernij!

 

De beste recepten zijn te vinden bij www.Belgourmet.be © 2005 - 2017

Tags: Kokkels,Kokkels met rode paprikacreme ,rode,paprika,creme

Coteer dit recept
Geeft uw mening voor dit recept: coteer het op 10... klik hier!


Home pagina | 4 andere recepten voor zeeproducten | Dit recept uitprinten | E-Mail | Top | Vorige pagina

Dit recept verscheen 2809 maal op het scherm sinds 16 October 2008

Uw recept niet gevonden? Zoek eens met Google!
Google